Steeds meer mensen bevinden zich in een shift van het bewustzijn. Een bewustzijn waarbij er een steeds sterker weten ontwikkeld wordt, dat we verbonden zijn met hogere dimensie, die ons helpt ons eigen unieke pad te volgen. Het gevolg is dat er steeds vaker dingen gebeuren die ons bewustzijn triggeren waardoor we sneller zaken loslaten die onze werkelijke kern niet meer dienen.

 

Buddha hands holding flowerEr ontstaat een bewust of onbewust verlangen om ons te verbinden met datgene wat onze kracht naar buiten brengt. Wanneer je je eigen unieke pad aan het volgen bent dan verhoog je je frequentie en zullen zich steeds vaker situaties voordoen waarbij je je een uiterst gezegend mens voelt.
Hoewel in deze nieuwe tijd alles sneller lijkt te gaan, alsof er minder uren in een dag zitten, is het van belang om jezelf te vertragen. Vertraging brengt je weer in de staat van rust en ontvankelijkheid en daarmee verhoog je je eigen frequentie. Hoe hoger je frequentie hoe makkelijker je je eigen pad loopt en zaken aantrekt die je zullen ondersteunen. Verbinding maken met je intuïtie en daarmee met een hogere dimensie, betekent ook, verbinding maken met, en je bewust worden van, al je zintuigen. Met andere woorden: uit het hoofd en terug naar het hart. Het hoofd komt weer ten dienste van het hart.

 

Er zijn vele verschillende manieren om te vertragen. De één mediteert, de ander wandelt of werkt in de tuin en ik vind10 het heerlijk om met aromatische oliën bezig te zijn. Het komt allemaal op hetzelfde neer en dat is aandacht. Een moment voor je zintuigen. Geur brengt mij weer terug in mijn lichaam een heeft een uitermate aardend effect op mij.
Zo had ik een week geleden een fantastische dag bij FytArom. FytArom is een opleidingsinstituut voor aromatherapie en fytotherapie. Dit keer hadden we een kennismaking met etherische oliën op het culinaire vlak. Niet alleen heb ik ideeën opgedaan hoe ik de oliën op culinair gebied kan gebruiken maar daarnaast is het heerlijk om met aandacht bezig te zijn. Het eindproduct is werkelijk een cadeautje voor je zintuigen.
6Etherische oliën zijn een zeer belangrijk onderdeel van een plant. Net als mensen hebben (de etherische olie van) planten fysieke kenmerken, karakteristieke (gezondheidsbevorderende) eigenschappen maar ook een energetische frequentie. Met het gebruik van etherische oliën op culinair gebied voeg je niet alleen smaak en aroma toe maar gebruik je ook de energetische blauwdruk van de plant. Daarom is het ontzetten belangrijk om met zuivere oliën te werken.

 

Twee voorbeelden hoe je etherische oliën kunt gebruiken bij het koken kan ik je echt niet onthouden. Namelijk in de vorm van een heel bijzondere rozemarijn azijn en een heerlijk kruidige olie met geroosterde hazelnoten. Voor de eerste heb je nodig:

 

Rozemarijn Azijn

• 100 ml balsamico azijn
• Takje rozemarijn (het liefst uit eigen tuin)
• Paar peperkorrels
• Teentje knoflook
• 4 druppels rozemarijn etherische olie
• Rozemarijn hydrolaat (waterige oplossing met inhoudsstoffen van de plant die vrijkomen bij het destillatieproces)
• Glazen bolfles 200 ml
Als eerste doe je de peperkorrels en eventueel het teentje in de fles en daarna de etherische olie. Even de dop erop en de etherische olie langs de wanden verspreiden. Dan het takje rozemarijn erin en vervolgens vullen met de balsamico azijn. De bolling van de fles afvullen met het rozemarijn hydrolaat.
Dan 2 weken laten staan! Zo af en toe het flesje rustig omschudden. Na twee weken zijn de aroma’s goed vermengd en is het geschikt voor gebruik

 

Kruidige olie met geroosterde hazelnoten

1
• 200 ml biologische olijfolie extra vierge
• 10 druppels tijm etherische olie
• 5 druppels zoete marjolein Co2 (of 2 druppels etherische zoete marjolein olie)
• 4 druppels salie Co2 (eventueel te vervangen door verse salie maar daardoor minder lang houdbaar)
• 2 eetlepels geroosterde hazelnoten
• Teentje knoflook

 

Eerst doe je de hazelnoten en het knoflookteentje in de fles en daarna de etherische olie. Even de dop erop zodat je de olie langs de randen van de fles kan laten lopen. Dan kun je de fles afvullen met olijfolie.
Dan 2 weken laten staan! Zo af en toe het flesje rustig omschudden. Na twee weken zijn de aroma’s goed vermengd en is het geschikt voor gebruik.

 

Ben je benieuwd wat essentiële oliën voor jou kunnen betekenen op fysiek, emotioneel of spiritueel of gebied? Geef je dan eens op voor een basisworkhop “Natuurlijk Gezond met Essentiële Oliën” op woensdag 8 juli of voor de verdiepingsworkshop “Emotioneel & Spiritueel in Balans met Essentiële Oliën” op dinsdag 28 juni.

Aanmelden

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp (verplicht)

Telefoon (verplicht)

Uw bericht