Hoewel het fantastisch is om weer eens lekker op vakantie te gaan en jezelf te verheugen op lekker weer en lekker eten, kan je lichaam toch wel eens tegensputteren. Veel mensen reageren lichamelijk of geestelijk op het doorbreken van hun dagelijkse routine. Bijvoorbeeld in de vorm van slapeloosheid, spijsverteringsproblemen of spanning. Om ervoor te zorgen dat je lichaam weer zo snel mogelijk in balans komt, mogen deze twee oliën niet ontbreken in je vakantiekoffer.

LavDigLavendel:

Lavendel is een olie die het lichaam weer terugbrengt in evenwicht. Het kan bij vele verschillende klachten worden ingezet die voortkomen uit een stuk onbalans.

1. Ondersteunt bij slapeloosheid en jetlag.
Slaap je de eerste nacht altijd slecht in een vreemd bed? Doe een paar dagen voor vertrek voordat je gaat slapen een druppel olie onder je voeten en een druppel op een zakdoekje naast je kussen.
Je systeem herkent de geur waardoor het makkelijker ontspant in het “vreemde” bed. Daarnaast hebben de inhoudsstoffen een sedatieve werking.
2. Ondersteunt bij insectenbeten.
Het verzacht bij jeuk en de roodheid. Daarnaast houdt het de muggen op afstand.
3. Als after sun.
Ondersteunt zeer goed bij zonnebrand, zonnesteek, blaren en ander soort verbrandingen. Eventueel te verdunnen met Aloë Vera gel of amandelolie. Beiden werken verkoelend. De olie kan op een klein huidoppervlak ook onverdund gebruikt worden. Bijvoorbeeld wanneer je net een klein hoekje vergeten bent in te smeren met zonnebrand. Het gebruik van een sprayflesje zorgt ervoor dat je het makkelijk en pijnvrij kunt aanbrengen.
4. Kalmeert bij opwinding, stress en hyperactiviteit.
Lavendel ondersteunt een algemeen gevoel van welbehagen en zorgt ervoor dat lichaam en geest weer tot rust kunnen komen.
5. Kalmeert allergische reacties
Ondersteunt allergische reacties als hooikoorts of huiduitslag als gevolg van een contactallergie. Lavendel is een antihistaminicum en heeft daardoor een verzachtende werking bij allergische reacties.

Digestzen

Digestzen is een samenstelling van verschillende oliën die hun werkingsgebied op de spijsvertering hebben zoals Candied Fresh And Ground Ginger On Rustic Tablegember, pepermunt en korianderzaad. Zo werkt gember verwarmend en kalmerend op de spijsvertering waardoor het ondersteunt bij misselijkheid en wagenziekte. Pepermunt werkt verkoelend op het lichaam en werkt gunstig bij voedselvergiftiging, braken, diarree en misselijkheid. Koriander heeft krampstillende en ontstekingsremmende eigenschappen. Het verzacht bij buikkrampen.

 

 

Samengevat kun je de Digestzen samenstelling inzetten bij:
1. Een opgeblazen gevoel
2. Brandend maagzuur
3. Misselijkheid en voedselvergiftiging.
4. Constipatie en diarree
5. Wagenziekte
Ben je nieuwsgierig geworden over de mogelijkheden van essentiële oliën? Geef je dan eens op voor een workshop!

 

CreateYourHappyLife wenst je een hele fijne vakantie!

Aanmelden workshop

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp (verplicht)

Telefoon (verplicht)

Uw bericht