Al sinds mensenheugenis worden er etherische oliën gebruikt ten behoeven van spiritueel werk en de eigen spirituele ontwikkeling. Enerzijds leven we in een tijd dat we alles willen begrijpen en waarin we verwijderd zijn geraakt van ons gevoel. Anderzijds worden er nogal snel aannames gedaan rondom spiritueel werk waar ik mijn vraagtekens bij zet.

frankincense1Zo hoorde ik laatst iemand zeggen dat het niet zo nodig was om gebruik te maken van zuivere etherische oliën bij ritueel werk. Het ging toch alleen maar om de geur; zo werd er gezegd. Deze uitspraak verraste mij en tegelijkertijd popte er nogal wat weerstand in mijn binnenste op. Mijn innerlijke NEE had gesproken maar misschien ken je het wel. Van die momenten dat je even niet weet wat je moet zeggen,maar waarbij achteraf een hele waslijst met tegenargumenten komt bovendrijven.

Hoewel ik nooit echt de behoefte heb om in discussie te gaan, wil ik me deze week graag wijden aan de vraag of je voor spiritueel werk gebruik dient te maken van zuivere etherische oliën, of dat een mindere kwaliteit ook volstaat.

Zuiverheid en kracht

Essential OilLaten we allereerst eens kijken wat we verstaan onder een zuivere etherische olie. Een etherische olie heeft pas therapeutische kwaliteiten wanneer een olie volkomen zuiver en voldoende krachtig is. Met zuiverheid wordt bedoeld dat er geen andere toevoegingen, aan een gewas en in een later stadium de olie, mag zijn toegevoegd. Denk hierbij aan zaken als onkruidbestrijding van een gewas, plantaardige of synthetische toevoegingen aan een olie in de vorm van alcohol of synthetische inhoudsstoffen.  Met kracht bedoelen we de potentie. Met andere woorden zitten er genoeg van de diverse inhoudsstoffen in een olie om daadwerkelijk een therapeutisch effect te kunnen hebben.

Voordat we de overstap kunnen maken naar het spirituele en energetische aspect van etherische oliën is het makkelijker om eerst een scheikundige blik op de oliën te werpen. Want wat is nu precies een etherische olie?

Inhoudsstoffen

Etherische oliën worden gevormd in de olieklieren van een plant. Dit vluchtige aromatische product bestaat uit verschillende inhoudsstoffen. Deze natuurlijke chemische structuren bevatten informatie voor onze cellen.  Hierdoor kunnen onze cellen in hun taak worden gestimuleerd of juist afgeremd. Echter, deze inhoudsstoffen bevatten niet alleen chemische informatie maar ook energetische informatie.

Energetische informatie en ons energieveld

Deze energetische informatie triggert voor ons energieveld. Want ons energieveld bevat onze overtuigingen en denkpatronen die ons enerzijds kunnen blokkeren en anderzijds juist ondersteunen in de reis van onze ziel. Met andere woorden, ons energieveld bevat bewustzijnspatronen al dan niet ten behoeve van onze spirituele weg. Je spirituele weg brengt je dichter bij je ware zelf en is daarmee uiterst persoonlijk.

Frequenties en bewustzijnspatronen

Japanese zen gardenBewustzijnspatronen hebben hun eigen frequentie. Door een etherische olie in te zetten, geeft je een aanzet om de
frequentie die hoort bij jouw overtuiging te verhogen. Want frequentie is energie en energie bevat informatie. Het verhogen van je frequentie betekent dat je positievere overtuigingen en denkpatronen gaat ontwikkelen. Hoe hoger je frequentie, hoe makkelijker het is om de weg van je ziel te bewandelen. De weg van je ziel staat voor groot persoonlijk geluk.

Een etherische olie heeft net als iedere plant als geheel of bijvoorbeeld een kristal een bepaalde energiefrequentie in zich. Deze energiefrequentie kan vertaald worden naar bewustzijnspatronen en de bijbehorende overtuigingen. Zo zal de ene olie je helpen meer te gronden en de ander je helpen meer ruimte in te nemen en jezelf te laten zien. Zo is iedere etherische olie, net zoals iedere kristal dat ook is, verbonden met een bepaald spiritueel ontwikkelingsthema.

Kortom, wanneer je dus gebruikt maakt van een etherische olie waarbij vervuiling is opgetreden in welke vorm dan ook, maak je gebruik van een onvolledige of verstoorde frequentie. Scheikundig gezien maak je gebruik van een onvolledige of onzuivere chemische structuur. Wat betekent dat je je energieveld voedt met onzuivere en / of onvolledige informatie.  Hierdoor kunnen zowel jouw cellen als jouw energieveld niet profiteren van het helende effect die onze natuur in de vorm van etherische oliën aan ons geeft.

De etherische oliën van dōTERRA zijn zeer krachtig en 100% zuiver. Iedere batch wordt uitgebreid getest en de analyses kunnen via de de website van dōTERRA  worden opgevraagd.  Mocht je meer willen weten van het effect van etherische oliën op onze emoties en spirituele ontwikkeling. Kom dan eens naar een workshop! Bijvoorbeeld op woensdag 9 november. Opgeven kan via het contactformulier op de website. https://createyourhappylife.nl/workshops-essentiele-olien/

Like meteen even de Facebook pagina! Dan ben je meteen op de hoogte van de laatste blogs en agenda! https://www.facebook.com/createyourhappylife/

 

Workshop bijwonen